JUB Kft. - negyed évszázada Magyarországon

Az idén negyed évszázados fennállását ünneplő JUB Kft. meghatározó szereplője a magyarországi festék és hőszigetelés piacnak. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy honnan indult és hová tart ez a sikeres magyarországi vállalkozás. 

A múlt:

A JUB története a távoli 1875-ös évig nyúlik vissza, amikor is őrlőkövekkel és gabonaőrlő malmokban elkészítették az első földalapú ásványi festékeket. A társaság fejlődésének fő fordulópontjait a két világháború, Szlovénia függetlenné válása és a tulajdonjogi változások jelentették. A festékgyártás azonban minden megrázkódtatást túlélt és a JUB – amely 1994 óta ismét magánkézben lévő részvénytársaság – többszöri felemelkedés és mélypont után minőségi termékeket gyártó, korszerű és sikeres társasággá vált. Termékei mindig aktuálisak és korszerűek voltak, gyorsan és sikeresen alkalmazkodott a piaci igényekhez. A JUB fennállásának több mint 140 éve alatt mindvégig dinamikusan fejlődő vállalat volt. Önállóan fejlesztette ki a saját színező pigment gyártáson alapuló, festék – és vakolat-színkeverő rendszerét, amivel jelentősen közelebb került a piaci elvárásokhoz, igényekhez. Ma a JUB kifejezetten nemzetközi vállalat, amely Európában és világszerte több mint 25 országban értékesíti termékeit.

A JUB Kft. a szlovén JUB Kemična industrija d.d.o. 100%-os tulajdona. A magyarországi központi telephely: Celldömölk. A cégbírósági bejegyzést (1992. 06. 11) megelőzően, 1992-ben, a szlovén anyavállalat a celldömölki Sághegyalja Mezőgazdasági Szövetkezettel közös vállalkozást hoztak létre 51 – 49 %-os tulajdoni arány mellett, JUB – Cell Kft. néven. A szövetkezet által forgalmazott, a magyarországi festékpiacon elismert Cellkolor termékcsalád mellett párhuzamosan bevezetésre kerültek a szlovén cég termékei is, melyek rövid idő alatt közkedveltek lettek a magyar piacon. A közös Kft. 5 – 6 évig működött, majd a JUB Kft. a Sághegyalja Mezőgazdasági Szövetkezet teljes 49 % -os részesedését megvásárolta.  

 

Mérföldkövek:

 • 1992 - JUB Kft.- magyarországi cégalapítása
 • 1992 első kamion beérkezése, targonca híján az akkori celldömölki Cellkolor raktárba lett raktározva, kézi erővel. Mára több mint 500 kiváló minőségű, saját gyártású termékkel hódította meg a vásárlók szívét országszerte.
 • 1992-ben nyitottuk meg első üzletünket Celldömölkön, melyet az óta több mint 600 értékesítési pont követett.
 • 1993 megépül és átadásra kerül az első telephely: Celldömölk, Sági u. 218.
 • 1993 első mintabolti eladás: Csőre Imre kivitelező Úr (mai napig vásárlónk Celldömölkön)
 • 1993 első viszonteladói szerződés: Budafesték Kft.
 • 2003 –tól első színkeverő gépek kihelyezése a gyorsabb kiszolgálás érdekében: Iso-Color Kft.- Keszthely, Átrimex Kft.- Békéscsaba, Anda Kft-Pécs.
 • a JUB Kft. induló csapatának tagjai 1993-ban: Idősebb Fehér László – ügyvezető igazgató, Szabó Imréné Marika-számlázás, Komondi László- raktár, Német Gyula – területi képviselő
 • első év forgalma: 54 tonna termék eladás, a kornak megfelelően, sem mobil, sem internet nem volt, faxon, vagy vonalas telefonon történt az értékesítés/kapcsolattartás
 • 2003- Törökbálinton megnyílt a JUB Kft első fióktelepe, az országos szintű forgalmazás könnyítésének céljából.
 • 1992- 1995 Ügyvezető igazgató: Idősebb Fehér László
 • 1995 – 2010 Ügyvezető igazgató: Fehér Metka
 • 2010 - től Ügyvezető igazgató: Ifjabb Fehér László
 • 2012 -  Jubizol homlokzati üzletág bevezetése. A kezdeti festékek, glett anyagok, hidegburkolati segédanyagok forgalmazását, 2012-ben követte a homlokzati üzletág bevezetése saját gyártású polisztirolokkal, két gyárra támaszkodva (Szlovénia és Szerbia).
 • 2016 számokban: 2,2Mrd Ft. forgalom, több mint 500 kiváló termék, 85 színkeverőgép országszerte és 400 értékesítési pont, 21 fő dolgozó, 2 telephely (Törökbálint, Celldömölk)

A jelen:

Folyamatosan azon dolgozik a cég, hogy a kiváló minőség mellett áraik is versenyképesek legyenek, emellett termékeik 95%- a egészség és környezetbarát. A sikerben fontos szerepet játszottak: a pontos kiszolgálás, korrekt üzleti kapcsolatok illetve a kiváló minőségű termékek is. A JUB az építőipari tevékenység záró munkálatainak területén széles termékválasztékkal rendelkezik, mind dekorációs, mind a homlokzati rendszerek területén valamint más professzionális programokban egyaránt.

A beltéri festékek területén a legismertebb márkanév a JUPOL, mely már több mint 45 éve van jelen a festékpiacon. A JUPOL család mára már számos terméket foglal magába, melyek különböző felhasználói igényeket elégítenek ki. A JUPOL család összes festéke vízalapú és egészségre ártalmatlan, valamint környezetbarát. A JUPOL márkanév termékei mellett a dekoráció területén még számos termék szolgál a falfelületek dekorációjára, védelmére vagy felújítására. A JUB vállalat potenciális fejlődési lehetősége a fa-és fémfelületekre való bevonatok, melyeket a JUBIN márkanév foglal magába. A stratégiai termékcsoportok közé tartoznak a JUBIZOL hőszigetelő rendszer részét képező termékek is. A JUBIZOL által kínált megoldások különböző változatai különböző időjárási viszonyok esetén alkalmazhatók. A JUB programja kiterjed egyéb más termékekre és rendszermegoldásokra is, mint például a Hydrosol vízszigetelő burkolási segédanyag rendszer, melyeket elsősorban profi felhasználóknak szán. A szerteágazó piacok ellenére a JUB vállalat legnagyobb előnye éppen az, hogy szerkezeti felépítése miatt jól tud alkalmazkodni a helyi piacok igényeihez és sokrétűségéhez. A sikeres értékesítés elsősorban a vevőkkel való hosszú távú partneri kapcsolat ápolásának valamint a fejlesztésre és az alkalmazottak képzésére fordított befektetéseknek köszönhető.

A JUB-ot ma korszerű automatizált és robotizált termelés, magas termelőképesség, ökológiai tudatosság és a gyártás megfelelő tanúsítványokkal történő irányítása, korszerű energiaszabályozás, a legmodernebb termék- és információs technológiai fejlesztés, legjobb hitelképességi besorolás, az alkalmazottak nagyfokú munka-és szociális standardja, valamint a fogyasztói igények és ízlések kielégítését célzó vevőorientáltság jellemzi.

CelldömölkTörökbálint

JUB Kft. Celldömölk                                                                JUB Kft. Törökbálint

A jövő:

A JUB Csoport állandó fejlesztése és növekedése folyamatosan új kihívásokat hoz. A központi szemlélet mindig is fontosnak tartotta a környezet felé való  felelősségvállalást és a célközönségük társadalmi érdekeinek kielégítését is. A JUB szem előtt tartja, hogy hosszú távú sikeressége elsősorban a vevőkkel való partneri kapcsolatok ápolásában, valamint a fejlesztésre és az alkalmazottak képzésére fordított befektetésekben rejlik.

 

A jövőnkben a múltunk mindig jelen lesz!

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu