Szüksége van segítségre a megfelelő színárnyalat kiválasztásához?

A színárnyalat kiválasztásakor az Ön segítségére lehetnek a JUB új színkártya "Favourite Feelings" színei, részben pedig a "festékek és habarcsok" JUB színkártya.

  • A szobát ábrázoló lapocska megmutatja a kiválasztott színárnyalat hogyan illik a helyiségbe. A színárnyalatot a helyiség célszerűségére, méretére és megvilágítására való tekintettel választjuk ki. Némely festék a melegség érzését adja nekünk (sárga, piros, narancssárga...) némelyek pedig a frissességét (kék, zöld).
  • A kis házakat ábrázoló lapocska segít nekünk a megfelelő homlokzati színárnyalat kiválasztása esetén. A homlokzati festékárnyalat kiválasztásakor ügyelnünk kell az épület építészeti jellegére és a környezetre. Általában a pasztellebb színárnyalatok megfelelőbbek. Az intenzívebb színárnyalatok elsősorban a kisebb felületekre megfelelőek, dekorációs célból az egyes épületrészletek kiemelésére. 

  • A hideg – meleg színlapok megkönnyítik számunkra elképzelni, hogy a kiválasztott színárnyalat hogyan illik be a hideg/meleg színspektrumba. Ha túlsúlyba kerül a helyiségben, vagy a homlokzaton a hideg szín, ezt egyensúlyba hozhatjuk a meleg szín hozzáadásával, vagy fordítva.

  • A szemcsézettséget ábrázoló lapok bemutatják az alapfelület hatását a színárnyalat megjelenésére. A sima felületen a színárnyalat világosabbnak hat, mint az érdes felületen. A nagyobb szemcséjű vakolatok esetén ajánljuk a kívánt színtől valamivel világosabb színárnyalat kiválasztását.

  
  • Különböző fényű színlapocskák bemutatják, hogyan függ a színárnyalat megjelenése a kiválasztott anyagtól is. A magas fényű anyag világosabban hat, mint a teljes matt (»sápadt«) színű anyag.

A megfelelő színárnyalat kiválasztásához forduljanak segítségért a tanácsadóinkhoz és építészeinkhez a JUB viszonteladói hálózatában

Tekintsék meg a JUB Favourite Feelings színkártyán található színárnyalatokat is.

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu