Gyümölcsfák meszelése

TUDTA?

A JUB Természetes mészfesték gyümölcsfák téli védelmére is alkalmazható - fatörzsek és vastagabb ágak lekenésére.

A mezőgazdaságban nem csak a téli hőingadozások kivédésére, hanem a gyümölcsfák törzsének nyári napégés elleni védelmére is alkalmazható.  Az ellentétes irányú hatások, a nappali és éjszakai nagymértékű hőingadozások indítják el és okozzák a fatörzsek különböző méretű, hosszirányú repedését, az úgynevezett fagylécek kialakulását. Ezt a káros folyamatot előzi meg a fehér színű meszelés, a fehér színű felszín, fény- és hő-visszaverő hatásának köszönhetően.

Mellékhatásként a fakéreg fertőtlenítését is elvégzi, a kéregre tapadt áttelelő kórokozókat és rovarokat is gyéríti, amennyiben a kéregrepedésekbe is bekerül, és befedi azt. Bár a lombhullató fák télen nyugalomban vannak, a fák kérgének levegőzését, télen sem szabad akadályozni. A mészrétegen a levegő áthatol, a fák anyagcseréjét, életfolyamatait nem akadályozza.

A mészréteget ecseteléssel, cirokseprűvel, súrolókefével vagy permetező géppel is fel lehet juttatni a törzsre. A talajra folyó mészoldat lúgos hatása miatt – nagyobb mennyiségben – káros a talajban élő szervezetekre, ezért a törzs körül, kezelés előtt érdemes a talaj felszínét fóliával letakarni. Facsemetéknél, 2 évesnél fiatalabb fáknál a mészoldat a fakérget károsíthatja, ezért a meszelésük nem ajánlott. Helyette a fatörzset pamut anyagból készült textil csíkkal, például jutaszalaggal ajánlott körbe tekerni fagyvédelmi céllal.

FONTOS! 

A JUB Természetes mészfesték (GASENI Apneni belez) NEM TARTALMAZ szintetikus alkotóelemeket, ezért alkalmas - más mész alapú diszperziós festékekkel szemben - erre a felhasználási célra is!

Természetes fertőtlenítő hatása miatt KIVÁLÓ VÁLASZTÁS beltéri falfelületek védelmére raktárakban, pincékben, éléskamrákban, istállókban."

    

Természetes mészfestékünk termék oldala: https://bit.ly/termeszetes-meszfestek

Árlista: https://www.jub.hu/arlista

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu