A JUB története

A kezdetek

Az ásványi festékeknek a vállalat jelenlegi helyén történő gyártásának kezdete az 1875-ös évre nyúlik vissza, amikor Viktor Gale, egy gabonaőrlő malom tulajdonosa elkezdett különböző színes ásványokat, úgynevezett földfestékeket őrölni. A falfestékek készítéséhez akkoriban leggyakrabban használt nyersanyagok a korom, a vöröskréta, a szén, a mész, az ón-, vas- és egyéb oxidok voltak. Az ilyenfajta festékek falon történő jobb megtapadása céljából később olajt, zsírt, enyvet és egyéb más anyagokat tettek hozzájuk, ezeket manapság kötőanyagoknak nevezzük.

 

 

 

 

1945-ig tartó időszak

A JUB vállalat története során a többszöri tulajdonosváltása mellett is fejlesztette a gyártást. 1919-ben a cég először kezdte el használni a JUB nevet, amit máig megőrzött. A két világháború között a JUB már ismert és jól bevált festékgyár volt, amely az egész Jugoszláv Királyság területén értékesítette termékeit. A 2. világháború idején egy ideig nem működött a gyár, a háború után pedig megújult a teljes gyártás, amely tíz év alatt ismét elérte a háború kitörése előtti volument.

 

 

  

 

1990-ig tartó időszak

A háború után a vállalat stabilan fejlődött, a csúcsot 1990-ben érte el 50.000 tonnányi termelési rekorddal és 60 százalékos piaci részesedéssel a diszperziós festékek területén az egykori Jugoszláviában.

 

 

 

 

 

2010-ig tartó időszak

Jugoszlávia széthullásával és Szlovénia függetlenné válásával a JUB vállalat történetének egyik legnehezebb időszakát élte meg. Ugyanis a piac több mint felét elveszítettük és egyik napról a másikre kellett a fejlett és versenyképes európai piacok felé fordulnunk. A közép-európai piacra összpontosítottunk és fokozatosan visszatértünk a hagyományos piacokra is. Így már 1996-ban újra elértük a Jugoszlávia széthullását megelőző időkben értékesített mennyiségeket. A vállalatok tulajdonosi szerkezetének átalakításáról szóló törvénnyel a JUB 1994-ben a szlovén privatizációs törvény értelmében részvénytársasággá alakult. A gyártási volumen szempontjából a 2004-es év jelentett áttörést a JUB számára, ugyanis ebben az évben a vállalat történetében először léptük át a bűvös 100.000 tonna gyártási és értékesítési határt, egyúttal pedig ebben az évben nyitottuk meg az első saját külföldi gyártóüzemet – Szerbiában a Belgrád melletti Šimanovci-ban.

 

 

 

 

A 2010 utáni időszak

Történetünk következő jelentős mérföldkövei a 2010-es év volt, amikor megépítettük a JUB d.o.o. Technológiai Kutatóközpontot és a 2012-es év, amikor megnyitottuk a JUBIZOL rendszerlemezek valamint sztiropor szigetelő lemezek gyártóüzemét. A sztiroport a saját EUROTHERM termékmárka alatt forgalmazzuk a piacon. Ezzel a lépéssel új fejezetet nyitottunk a JUB Csoport által gyártott termékek területén és kínálatunkat teljesebbé tettük, valamint tovább erősítettük a tartós energia-hatékonyságra vonatkozó irányelvünket.

 

 

 

 

Napjainkban korszerű automatizált és robotizált gyártás, magas termelékenység, ökotudatosság, törekvés a gyártás összes szükséges tanúsítvánnyal történő tanúsítására, korszerű energiaellátás, a termékek és információs technológia legkorszerűbb saját fejlesztése, a legmagasabb hitelképességi kategória, az alkalmazottak magasszintű munka-és szociális sztenderdje jellemzi a JUB vállalatot. Szilárdan hiszünk az együttműködésben és a fenntartható fejlődésben.

 

 

A JUB Kft. történetének idővonala:

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu