A színek pszichológiai ereje - Több mint 10.000 kedvenc JUPOL Gold szín

A lakótereinket nyugodtan gazdagíthatjuk színekkel, esztétikusan elrendezhetjük és saját igényeinkhez igazíthatjuk..  

Az sem árt, ha tudunk valamit a színekről, hogy ne rontsuk el a környezetet, amelyben élünk. Számos tényező befolyásolja színek érzékelését: a színárnyalat, a festett felület mérete, a fény típusa és az általános hangulatunk

SZÍNÁRNYALATOK

A színek befolyásolják elménk és érzelmeink működését. Olyan színekre kell összpontosítanunk, amelyek jótékony hatást fejtenek k.

FEHÉR

A háttér színe. Hűvös és légies érzést kelt.

CITROMSÁRGA

Leginkább az étkezővel egybenyitott konyhákban, a nappaliban, az irodai terekben (dolgozószobában) és a pihenőszobákban érvényesül. Nem alkalmas hálószobákba; felpezsdíti a szobát, ragyogóvá teszi és melegséget kölcsönöz neki.

NARANCSSÁRGA

Ugyanaz a helyzet vele, mint a sárgával, kivéve, hogy nem alkalmas a dolgozószobák, irodák és hálószobák dekorálásához; a támogatás, a barátság érzését kelti, növeli az önbecsülést és serkenti az étvágyat.

PIROS

A leginkább alkalmas az étkezőbe, mivel erősíti az élénkséget és társaságkedvelőbbé teszi a benne élőt, valamint növeli az étel iránti vágyat; gyakran használják éttermekben, gyermekszobákban, edzőtermekben stb. Egyszerűen felpezsdíti, gazdagítja a teret, de láthatóan össze is nyomja. Nem alkalmas hálószobákba, dolgozószobákba, műhelyekbe, osztálytermekbe, irodákba, kórházi várótermekbe, stb.

LILA

A lila alkalmas hálószobákba, fürdőszobákba és az olyan helyiségekbe, ahol pihenünk, meditálunk. Használjuk kiegészítésképpen és kisebb területeken, mivel nyugodttá tesz és mentális egyensúlyt biztosít. 

ZÖLD

A legmegfelelőbb nappaliba és hálószobába, valamint olyan munkahelyeken, ahol minden nap idegességet, stresszt és feszültséget tapasztalunk, mert megnyugtat. Nem alkalmas edzőtermekbe és hideg helyiségekhez.

KÉK

Alkalmas hálószobákba, fürdőszobákba, akár dolgozószobákba is, stb., leginkább pihenésre szánt helyiségekbe. Hűvös és szellős teret hoz létre. Nem alkalmas étkező- és pihenőhelyiségekbe, pincékbe.

Merítsen ihletet kedvenc JUPOL Gold festékének több mint 10.000 színárnyalata közül. 

A FELÜLET MÉRETE

Ha a színkártya apró mintái alapján választunk ki egy árnyalatot, akkor a színek kellemesnek és tetszetősnek tűnhetnek azon a kis minta négyzetben, de ugyanez az árnyalat teljesen másként hathat, ha falat, nappalit vagy esetleg homlokzatot festünk vele.

 

Ha intenzív/ telített árnyalatot választunk, akkor az nagyobb felületen még intenzívebbnek tűnik, ha viszont nagyon világos árnyalatot választunk, akkor az nagyobb felületen még fényesebb lesz. Ezért ajánlott festés előtt ellenőrizni az árnyalatokat egy nagyobb felületen (legalább 15x15 cm-es, vagy esetleg egy még nagyobb területen).

A VILÁGÍTÁS TÍPUSA 

Figyelembe kell venni azt is, hogy önmagában a fény nagy hatással van a színekre. A színek és a világítás gondos megválasztásával megvilágíthatjuk lakásunk összes sötét területét.

 

Egy jó természetes vagy mesterséges megvilágítású szobában megengedhetjük magunknak azt is, hogy élénkebb vagy sötétebb színárnyalatokat válasszunk. Még egy kisebb, de jó természetes fénnyel rendelkező szobában is bátran kombinálhatjuk a sötétebb vagy élénkebb színárnyalatokat, mert a sok fény miatt a szoba nem tűnik szűknek.

HANGULAT

A színeknek erejük van, mert befolyásolják a hangulatunkat. Az emberek személyes hozzáállása a színekhez számos tényezőtől függ, beleértve a személyiséget, az életkort, az illető nemét, hangulatát, stílusát, stb.

 

Jelenlegi hangulatunk nagy szerepet játszik a színek kiválasztásában, ezért akkor válasszunk színárnyalatot, amikor nyugodtak vagyunk és jó a kedvünk. Semmiképpen se válasszunk színt teliholdkor vagy azon a napon, amikor fáradtak, idegesek vagy stresszesek vagyunk, mert ilyenkor másként érzékeljük a színeket.

 

A színek a terek megtervezésének egyik legfontosabb építőkövei, mind az építészet, mind a belsőépítészet területén, és nagy hatással vannak az emberekre. A művészetelmélet szabályai és az egyes emberek személyes felfogása egyaránt a tökéletes színárnyalatok kiválasztásához vezet.

Amikor kialakítunk egy teret, általában padlóburkolatok, bútorok, textíliák és kiegészítők kombinációjában gondolkodunk, és mindezek az elemek mindegyike saját színárnyalattal büszkélkedhet. A falak a lehető legnagyobb szabadságot kínálják, amikor a tökéletes színárnyalatot keressük, a piacon korlátozott színváltozatban kapható bútorokhoz képest. A JUPOL Gold beltéri falfesték több mint 10.000 színárnyalatban kapható, így Ön biztosan megtalálja a környezetének legmegfelelőbbet! Az árnyalatok a színkör teljes spektrumát lefedik, színükben is változnak, és a színezés a JUB Favourite Feelings színkártya, a RAL és NCS színkártyák, valamint a DIPI koncentrátumok szerint lehetséges.

Szeretné, ha szakértő segítene Önnek a megfelelő színárnyalat kiválasztásában? Írjon nekünk az info@jub.hu levelezési címre és tanácsadóink segítenek Önnek.

 

 

JUPOL Gold advanced

 

Kiváló fedőképességű mosható beltéri festék

 

Az egyre zsúfoltabb belső terek számára, ahol a festett falfelület kiváló esztétikai megjelenése még meghatározóbb.

 

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu