DECOR Rust - rozsda hatás

Dekor technikánkkal kifinomult módon megörökítheti a természet nemes és egyedi megjelenését otthonának falain. Egy kis játékkal, fantáziával, a megfelelő eszközök és árnyalatok kiválasztásával továbbá a DECOR termékeink segítségével, csúcsminőségű műalkotások születhetnek, melyek egyedi megjelenést kölcsönöznek otthonának. Vonzó és egyben modern. Az egyéniség, a kreativitás kifejezése. Exkluzív színárnyalatok széles választéka.

"Rust" technika
"DECOR Rust" technika
Előkészítés és a megmunkálás folyamata

Az alapfelület előkészítése

 1. Alapozó festés:  A felület legyen szilárd, száraz és tiszta – gyengén tapadó részektől, portól, olaj- és zsírmaradványoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Ügyeljen a felület színének egyenletességére. Amenniyben szükséges, alapozzunk, hogy az alapfelület egyenletes színtónusú legyen. Szükség esetén JUPOL Gold (020A)-t használjunk.
 2. Alapfelület kiegyenlítése: JUBOLIN P 50 Extra fine felhordása rozsdamentes símító segítségével.
 3. Csiszolás: a felület simítása, majd portalanítása porszívó vagy finom kefe segítségével.
 4. Impregnálás: AKRIL Emulzió (1:1).

 

A megmunkálás folyamata

  

 

Tiszta, rozsdamentes acél simító segítségével tapasztó mozdulatokkal hordjuk fel a  DECOR Marmorin (020A)-t vékony rétegben. A DECOR Marmorin anyagvastagsága ~0,5 mm legyen a símítón. Helyezze a simítót óvatosan, párhuzamosan a felületre. A  DECOR Marmorin-t a simítóval körkörös mozdulatokkal, szabálytalan "foltok" formájában helyezzük a felületre. Ne nyomjuk és ne simítsuk.

 

 

  

  

A még frissen (nedvesen) felvitt DECOR Marmorin oszlassuk szét a felületen, kis (10 cm) struktúrált szivacs henger segítségével, függőleges és vízszintes mozdulatokkal eldolgozva, eloszlatva a felületen.

 

 

 

Ezt követően azonnal hordjuk fel a DECOR Marmorin 020A-t, nagy (18 cm) struktúrált szivacs hengerrel, függőleges és vízszintes mozdulatokkal eldolgozva, eloszlatva a felületen.

10-15 perc elteltével ismételje meg az eljárást DECOR Marmorin 820C-vel.

 

 

2-4 órát követően a felületre henger segítségével felhordjuk a JUBIN Metal (6408)-et, de olyan módon, hogy a felhordott rlteg ne fedjen teljesen, hanem foltosan áttetsző maradjon.

 

 

Az DECOR Marmorin (290 A) utolsó réteget kis és nagy szerkezeti hengerrel hordjuk fel, úgy hogy ne legyenek észrevehetőek a henger nyomai a henger nyomai. A felhordás mennyisége függ a rozsda hatás megjelenítésének kívánt intenzitásától.

 

 

Eszközök és anyagok

Eszközök

 • rozsdamentes simító (lehetőség szerint lekerekítatt sarkú)
 • rozsdamentes spatula
 • habszivacs henger
 • festőhenger
 • víz permeterző (pricni)

Anyag

 • JUPOL Gold
 • JUBOLIN P 50 Extra fine
 • AKRIL Emulzió
 • DECOR Marmorin
 • JUBIN Metal

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu