A kajszibarack álom a JUB 2024-es év színe (Apricot dream)

A múltat a legszebb pillanatok miatt érdemes felidézni. Terelnek, inspirálnak, motiválnak minket, hogy a jövőben nagyobb odaadással és lelkesedéssel érjük el céljainkat. Minket a JUB-nál a 2024-es év színének a kiválasztásakor a kajszibarack álom – az Apricot dream (vagy 370 C) – színárnyalat ihletett meg leginkább, amely a 90-es évek belső tereinek kifinomultságára emlékeztet, amikor a barackszínű tapéták, függönyök, szőnyegek és homlokzati színek domináltak. A 370 C árnyalattal egyszerre felidézzük a múltat, és alkalmazzuk a legújabb trendeket, ami a színek világában ismét a kajszibarack színárnyalat irányába mutat, ezt a színtónust helyezvén az előtérbe.

A sárgabarack korábban rendkívül népszerű volt mind a divatiparban, mind a bel- és külterek esetén. Ebből ihletődött az Apricot dream – a 2024-es év színének története. Ezzel emlékezünk a múltra, amikor lassabban telt az idő, helyi és szezonális ételeket ettünk, amikor barátokkal lógtunk, többet beszélgettünk és meghallgattuk egymást. Fizikailag is közelebbiek voltak a kapcsolataink, és több idő jutott a családra, a barátokra. Visszaemlékezünk azokra az időkre, amikor kevesebbet költöttünk, de jobb minőségű termékeket vásároltunk. Olyan idők hangulatát szeretnénk megidézni, amikor az élet sok szempontból "könnyebb" vagy lazább volt. A kajszibarack pedig ideális erre…

Meleg, vonzó és nyugtató szín, ezért gyakran a békével és a harmóniával asszociálunk rá. Nyugtatóan hat a testre és a lélekre, ezért kiválóan alkalmas relaxációs és meditációs környezetben. Szeretetet, ragaszkodást és melegséget szimbolizál, lágyságával és gyengédségével a gyermekkori ártatlanságra emlékeztet. Pozitív energiát teremt a szobában, és segít eltávolítani a negatív érzeteket. Ideális kicsi, sötét vagy északi fekvésű helyiségekbe, mert egy halvány barack színnel a falon új életre kelthetjük azt, és egész évben napfényt adhatunk neki.

 

Frissesség, melegség és lágyság minden változatában

A kajszibarack könnyen kombinálható sok más színárnyalattal, és így különféle érzeteket csempész az egyes helyiségekbe. Például, a kajszibarack meleg pasztell árnyalattal vagy csaknem fehér tónusokkal kombinálva lágy és megnyugtató környezetet teremt, lágy a tekintetnek és könnyű vele dolgozni. Ha a kajszibarack színét szeretné bevinni egy meglévő térbe, akkor barna, bézs és krémes tónusú kiegészítőket javaslunk – ez jó kiindulópont a friss és időtlen hangulat megteremtéséhez.

  

A színskála azonos spektrumából származó két rokon árnyalat (például sárgabarack és narancs) mindig a rendezettség és az elegancia érzetét kölcsönzi egy szobának. A narancs különböző árnyalatai játékos kontrasztokat teremtenek a helyiségben, amelyek megtörik az egyhangúságot.

 

Kontraszt, mélység és ismerősség érzet 

Az Apricot dream-be fekete részletek becsempészével éles színkontrasztokat teremthetünk. Átmenetet kínál a világos és sötét színskála között, és különösen népszerű azokban a belterekben, ahol a japán lakberendezési stílus dominál. A fekete elemek és kiegészítők vonzzák a tekintetet, míg az élénk kajszibarack színű felületek lágyságot adnak. A helyiség kontrasztjának megteremtése érdekében a kajszibarack színárnyalat kékkel vagy zölddel is kombinálható. Ez a kombináció ideális a megfelelő sötét-világos kombináció megtalálásához és mélyebbé varázsolhatjuk vele a helyiséget.

A szürke árnyalatai rendkívül népszerűek a modern enteriőrökben, de a szürke-fehér séma néhol túl hidegnek is tűnhet, így (ezesetben) az felfrissítésre szorulhat. Az Apricot dream árnyalat ideális kombináció a különböző szürke tónusokkal, mivel lágyítja és megtöri a monoton teret, ugyanakkor otthonos érzést áraszt.

Tehát összefoglalva... a kajszibarack egy sokoldalú szín. Gyengéd metaforájával a legdurvább, legélesebb vonalakat is tompítja és lezárja azokat. Olyan erős, hogy történelmet ír és nosztalgiát indukál. Vele, mi a JUB-nál, felidézzük és visszaemlékszünk minden jóra, amit a múlt hagyott ránk. Ugyanakkor új történeteket teremtünk vele, és megőrizzük a régi műalkotásokat egy modernebb változatban.

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu