Beltéri falfelületek és dekoráció

Útmutató beltéri színválasztáshoz

A festéket mindig az adott helyiség igényeihez mérten válasszuk ki: nagyobb igénybevételű felületekhez a mosható falfestékeket ajánlunk. Amennyiben a falfelületek az első festés alkalma előtt állnak, festés előtt mindig alapozzunk a megfelelő alapozóval felhordásával. Frissítő, javító festés esetén nincs szükség alapozásra. A festékréteg szép, végleges megjelenése érdekében fontos, hogy az alapfelületet megfelelő kiegyenlítő anyaggal készítsük elő. A festékek tetszés szerint színezhetők a JUMIX színkeverő állomásokon és értékesítési helyeken, valamint DIPI színezőpaszták segítségével. A helyes színválasztás kiemelten fontos egy helyiségben, hiszen ezek sokszor tudat alatt is befolyásolják a benne lakók hangulatát.

Mi, emberek sok időt töltünk beltéri helyiségekben, ezért szeretnénk ezeket kívánságunk és érzéseink alapján berendezni. A bennünket körülvevő színek gyakran tudat alatt is hatással vannak hangulatunkra: világosabbá vagy sötétebbé, hűvösebbé vagy melegebbé, mozgalmasabbá vagy egyhangúbbá teszik a helyiséget.

A színárnyalatok megválasztása kifejezi a személyiséget és az ízlést, de a színkombináció során érdemes betartani az alaptörvényeket, hogy valóban valódi esztétikai tökéletességet érjünk el. A fal színe a legrugalmasabb eleme otthonunk kialakításának, ami esetünkben, több ezer árnyalatban kínál széles választékot. Ezért amikor a helyiségek berendezési lépéseinek sorrendjét nézzük, akkor a falszín választása megmaradhat utolsónak, hiszen lehetővé teszi a helyiségben található összes lakberendezési elem (szőnyeg, függöny, bútor, stb.) egyszerű és harmonikus össze illesztését.

A színárnyalat végső kiválasztásánál elengedhetetlen az emberi színérzékelés pszichológiájának ismerete, a színárnyalatok kölcsönös koherenciája és az éppen aktuális színterdek ismerete. Az egyén színeihez való személyes viszonya számos tényezőtől függ, mint például a jellemétől, korától, nemétől, hangulatától, valamint divat ízlésétől. Minden személynek megvan a "saját kedvenc színskálája", amely kifejezi személyiségét és befolyásolja közérzetét. A színek élménye tehát az egyes színek iránti preferenciánktól, a megvilágítás típusától és intenzitásától, a biológiai ritmusunktól stb. függ.

Festékek tulajdonságai

Festéket vásárolna? Figyeljen a következőkre:

FEDŐKÉPESSÉG

A festék azon képessége, hogy adott rétegvastagságnál eltakar-e egy foltot. Minden festékünk a két legmagasabb osztályba tartozik, és kiváló fedőképesség jellemzi őket. A legmagasabb osztályba (99,5%-os fedőképesség) a JUPOL Trend, a JUPOL Latex és a JUPOL Brilliant tartoznak.

"MOSHATÓSÁG"

A mosható festékeknél a kisebb foltokat minimális vastagságvesztéssel, a látható szennyeződéseket konyharuha és tisztítószer segítségével távolíthatjuk el.

A mosható festékek kategóriába tartozik a JUPOL Latex, a JUPOL Brilliant, a JUPOL Gold, a JUPOL Trend és a JUPOL Bio Silicate. A JUPOL Classic és JUPOL Citro falfestékeket nyugodtan törölje le száraz tisztítóronggyal.

PÁRAÁTERESZTŐ-KÉPESSÉG

A festék azon tulajdonsága, mennyire ereszti át a párát. A JUPOL termékek jó páraáteresztő-képességűek, amit laikusan úgy is mondhatnánk, hogy jól "lélegeznek".

ILLÉKONY SZERVES VEGYÜLET TARTALOM (VOC)

Az illékony szerves vegyületek, mint például az oldószerek, negatív hatással vannak egészségünkre. Ezért inkább egészségbarát festéket válasszon. A JUB-nál különösen figyelünk arra, hogy minden beltéri falfestékünk VOC-tartalma 0,1 g/l alatt legyen, ami messze a minimálisan megengedett szint alatt van.

FÉNYESSÉG

A festék "fényessége" ízlés kérdése, de úgy tartják, hogy a matt festékkel lefestett felületeken kevésbé látszódnak meg a festés során ejtett hibák.

 

Melyik festéket válasszuk?

Olyan festéket keres, ami...

Megfelelő választás

...hatékony védelmet nyújt a penészedés ellen?

JUPOL Citro

...magas fedőképességű és több mint 10.000 színárnyalatban színezhető?

JUPOL Gold

...egy rétegben is kiválóan fed?

JUPOL Brilliant

...magas fedőképességű, páraáteresztő, ellenáll a száraz dörzsölésnek?

JUPOL Classic

...magas fedőképességű, modern színárnyalatokban?

JUPOL Trend

...blokkolja a nikotin, kávé, bor, olaj, stb. foltokat?

JUPOL Block

...10-szer jobban ellenáll a mechanikai sérüléseknek és 10-szer jobban mosható, mint az átlagos beltéri falfestékek?

JUPOL Strong

 

Jub home painter

Belépés

Színkártya

Nézze meg
A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu