DECOR Classic - finoman elmosódott vonalak

A Marmorin CLASSIC technikával finoman elmosódott vonalak külső megjelenését érhetjük el, amelyek egymással enyhe mintázatot alkotnak.A minták lágyan fonódnak egymásba, kevésbé hangsúlyos kontúrvonalakkal, mint például a Marmorin Spatolato esetén, mivel a glettet lekerekített simítóval visszük fel, ami nem hagy éles vonalakat. A technika háromszoros felhordással valósul meg, mivel az egyes felvitt rétegek meglehetősen vékonyak. Ezzel megfelelő mélységérzetet érünk el, ami szükséges a megfelelő minőségű végső külső megjelenés eléréséhez.

Érdekes és népszerű megoldás a nyers beton hatású külső, amit a Marmorin szürke árnyalatainak palettájával érhetünk el.

"Classic" technika
Tehnika "Classic"

 

 

Előkészítés és a megmunkálás folyamata

A felület előkészítése

 1. Előfestés: A felület legyen száraz, szilárd, olajfoltoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Biztosítjuk a felület színbeli egyenletességét, szükség esetén előfestjük, hogy egyenletes színtónust kapjon a felület. Fehér festéket használunk.
 2. A felület simítása: Jubolin glettel (Jubolin, P25 vagy P50), rozsdamentes simítóval.
 3. A felület csiszolása:ovršine: pormentesítés porszívóval vagy fiom ecsettel.
 4. Impregnálás: Akril emulzióval (1:1).

A megmunkálás folyamata

Marmorin felhordása

A Marmorint rozsdamentes simítóval hordjuk fel. A felvitt réteg vastagsága ~0,1-0,5 mm. A felvitt réteg felülete legyen körülbelül 0,5-1 m2 vagy akkora, amekkorán a mester ki tudja dolgozni a mintát, még mielőtt megszáradna az anyag. Az anyagot viszonylag vékony rétegben kell felhordani a felületre. A Marmorint simítóval kell eloszlatni a felületen. A Marmorint a szélek felé kell „kitolni“ nagyon vékony rétegben. Ezzel elérjük az egyes rétegek összedolgozását, amelynek során a rétegek egymás közötti átfedése kevésbé észrevehető, az átmenetek pedig lágyak. A minta szerkezete az első felhordást követően még nem eléggé kifejező.

Marmorin felhordása - 2. réteg

Amikor az első réteg már teljesen száraz, hasonlóképpen kivitelezzük még a második réteget is.

 

A Marmorin zárórétege

A felvitt réteg vastagsága ~0,1-0,5 mm. Az 1. és a 2. felvitt rétegtől eltérően a Marmorint a simítónak a felületre történő erősebb rányomásával kell felvinni. Így a felvitt réteggel párhuzamosan a felület záró simítását is megvalósítjuk. A lekerekített simítóval történő utólagos simítás nem szükséges, mivel részben fényes felületet kapunk, amelyen keresztül helyenként a mélység, és egyben a felület nemessége érződik.A száraz felület utólagos simításával magas fényességet és a nagyobb mélység érzetét érhetjük el.

A fényesség nagyon nagyfokú lesz, mivel a teljes felület meglehetősen sima és egyenes, ami segít abban, hogy a mélység benyomását keltsük.

Befejezés

A felület záró védelmeként válasszuk a Marmorin shine bevonatot. A teljesen száraz Marmorinra történő felhordás a következő napon történik egy szintetikus rongy segítségével. A Marmorin emulzió egyszeri felhordása esetén a felület félig van védve, a külső megjelenés pedig félig fényes és egy kissé sötétebb. A teljes védelemhez javasoljuk a Marmorin emulzió kétszeri felhordását. Ha szeretnénk kihangsúlyozni a csillogást, akkor szintetikus ronggyal addig polírozzuk, amíg magas fényességet érünk el.

Eszközök és anyag

Eszközök

 • henger
 • rozsdamentes spatula
 • rozsdamentes lekerekített simító
 • airless
 • PP rongy

Anyag

 • JUPOL Gold
 • Jubolin glett P25, P50
 • Akril emulzió
 • Marmorin
 • Marmorin shine
Tanácsok dekorációs technika kiválasztásához
Tanácsok dekorációs technika kiválasztásához
A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu