DECOR Egeo - természetes márvány

A Marmorin Egeo technikával lágy konglomerátum külső megjelenésű felületet tudunk létrehozni, láthatóan enyhén rusztikus felülettel. Ha a felületet megfelelő szögből nézzük, a rusztikus felület alig észrevehető. Ahogy növekszik a megfigyelési szög vagy a beeső fény, úgy jut egyre jobban kifejezésre a minta.Az Egeo technika szokásos kivitelezése során egy árnyalat Marmorint alkalmazunk, a bonyolultabb kivitelezés pedig a Marmorin több különböző árnyalatából tevődik össze, amelyek közösen hozzák létre az esztétikus végső külső megjelenést.

"Egeo" technika
Előkészítés és a megmunkálás folyamata

A felület előkészítése

 1. Előfestés: A felület legyen száraz, szilárd, olajfoltoktól és egyéb szennyeződésektől mentes. Biztosítjuk a felület színbeli egyenletességét, szükség esetén előfestjük, hogy egyenletes színtónust kapjon a felület. Fehér festéket használunk.
 2. A felület simítása: Jubolin glettel (Jubolin, P25 vagy P50), rozsdamentes simítóval.
 3. A felület csiszolása: pormentesítés porszívóval vagy fiom ecsettel.
 4. Impregnálás: Akril emulzióval (1:1).

Marmorin felhordása

rozsdamentes simítóval ~0,1-0,5 mmes Marmorin mélység. A felvitt réteg szélessége legyen körülbelül 0,5-1 m2 vagy akkora, hogy a felvitt réteg megfelelő vastagságban kerüljön elsimításra a száradást megelőzően. A simító húzásának hossza  legyen 20-30 cm. A simító húzásai nyomán szegélyek szinte nem is keletkeznek, hiszen folyamatosan kiegyenlítésre kerülnek. A felhordásnak ez a része hasonlít a Marmorin Classic technikához. Amikor az első réteg megszárad, felvihetjük a második réteget, ami legyen az elsővel egyforma.

A szerkezet kidolgozása

A tiszta simítót vékony Marmorin réteggel látjuk el. A Marmorin vastagsága a simítón legyen ~0,5 mm. A simítót óvatosan és a lapjával a felületre helyezzük. A simítóra felvitt Marmorint körkörös mozdulatokkal lassan, szabálytalan foltok formájában visszük át a felületre. Ezalatt nem nyomjuk rá és nem simítjuk túl erősen, mivel később látható foltok maradhatnak a felületen.

Befejezés

Amikor a felület már teljesen száraz, rozsdamentes simítóval lágyan eltávolítjuk az egyes zavaró kiálló részeket, természetesen, amennyiben ez szükséges. Ezt finom csiszolópapírral is megtehetjük (szemcsézettség 200-300). Mindeközben figyeljünk arra, hogy a felületet ne simítsuk el, hiszen a végső külső megjelenés matt felületű lesz. Portalanítsuk.

Marmorin Shine

Szintetikus ronggyal vigyük fel a Marmorin shine-t, két rétegben. Amikor az utolsó réteg megszáradt, akkor történik a polírozás, ugyanúgy egy tiszta, szintetikus ronggyal. A Marmorint a Marmorin shine felhordása előtt nem simítjuk, ezért a végső külső megjelenés félig fénylő felületű.

 

Eszközök és anyag

Eszközök

 • henger
 • rozsdamentes spatula
 • rozsdamentes lekerekített simító
 • szintetikus szövet - polipropilen

Anyag

 • Marmorin
 • Marmorin Shine
 • JUPOL Gold
 • Akrilna emulzió
 • Jubolin glett (P25, P50)
DECOR Egeo - természetes márvány
DECOR Egeo - természetes márvány
Tanácsok dekorációs technika kiválasztásához
Tanácsok dekorációs technika kiválasztásához
A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu