A JUPOL márkanév idén ünnepli 50. évfordulóját

A JUB idén figyelemreméltó évfordulókat ünnepel – a JUB név 100. évfordulóját és a JUPOL márkanév 50. évfordulóját. A JUPOL márkanév, mely az elmúlt 50 évben a minőségi beltéri falfestékek szinonímájává vált, szorosan kapcsolódik a cég és a vállalat fejlődéséhez. Mára a legerősebb és legkelendőbb márkája lett, amely több generáció sok millió elégedett és hűséges felhasználójához kapcsolódik. Ennek köszönhetően a 2019-es évet Szlovéniában és minden piacon, ahol a JUB jelen van, át fogja  szőni az ünneplés, a különböző találkozók és rendezvények. A JUB munkatársai az egyes országokban a végfelhasználókkal, kereskedőkkel és profi kivitelezőkkel karöltve büszkén fogják ünnepelni a JUPOL márkanév 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból egy óriás JUPOL kanna több mint 5.000 km hosszú utat fog megtenni 10 országon keresztül utazva, amivel a JUB szeretné szimbolikusan összekötni mindazon piacokat, ahol a JUPOL az elmúlt 5 évtizedben bizonyított. A JUPOL milliók bizalmának köszönhetően így fogja büszkén vinni országról országra a jókívánságokat, pozitív gondolatokat és a jókedvet.

A JUB története 1875-re nyúlik vissza, amikor agyag őrlésével és pigmentálásával Szlovéniában létrejöttek az első bevonatok beltéri falakra. A JUB néhány évvel később, 1919-ben jött létre, mikor a Dol pri Ljubljaniban lévő gyárat átvette a Jugoslovenska industrija ulja i boja (Jugoszláv olaj- és festékipari vállalat) nevű horvát részvénytársaság. A cégnév idén májusban lesz 100 éves, emiatt is büszkén hírdethetjük, hogy cégünk figyelemre méltó a tradíciók és történelmi értékek megőrzésében.

A JUPOL volt az első beltéri diszperziós festék, melyet 1969-ben fejlesztett ki a JUB, és rövid időn belül a legtöbbet értékesített termék lett. Kezdeti csomagolása még szalonit hordó volt, 1972-től pedig műanyag vödör, úgynevezett hobok. Létrejöttében a legnagyobb szerepe a JUPOL atyjának, Florjan Regovec-nek van, aki akkoriban a gyár műszaki vezetője volt, majd a JUB igazgatója. Az előző évszázad 60-as éveiben megpróbált olyan festéket létrehozni, amely felhasználásra kész, ugyanakkor megfizethető is, olyat, amely alkalmas minden otthon kifestésére. A JUPOL nevet a JUB akkori könyvelője, Angela Jerman találta ki a gyártási formula alapján – fele Juboflor festék, fele Jubocolor festék – a fele/fele (POL) szót a JUB cégnevével keresztezve (JUPOL). Florjan Regovec és Franc Bernad fejlesztőmérnök, aki még három évtizedig felelt a JUPOL festék receptúrájáért, olyan védjegyet hoztak létre, amely a hazai és számos más európai piacon már 50 éve jó hírnévnek örvend.

A piaci igényeknek való megfelelési vágy és a minél jobb felhasználói élmény elérése arra sarkallja a JUB-ot, hogy folyamatosan fektessen be a beltéri falfelületek felújítására és megóvására létrehozott falfestékek programjának fejlesztésébe és bővítésébe. Ma már a felhasználók a JUPOL család termékeit környezetbarát festékekként ismerik, melyek vízbázisúak, valamint könnyen felhasználhatóak és karbantarthatóak. 2011-ben a JUB bemutatta a JUPOL termékcsaládot, amely olyan márkákat foglal magába, mint a Gold, a Brilliant, a Latex, a Junior, a Trend, a Citro, a Block, a Strong, a Thermo, a Bio Silicate, az Amikol, és még mások, az alap JUPOL pedig megkapta a Classic nevet. A JUPOL termékcsalád festékeivel évente körülbelül 200 millió négyzetméternyi falfelületet  festünk le (és ez a szám évről-évre nő).

A JUPOL, melyet minden piacon nagyra értékelnek a felhasználók, egyike a legismertebb és legmegbízhatóbb márkáknak. Ezt a fogyasztók és a szakmai közönség számos elismerése is bizonyítja, melyek alapján a hazai piacon a legjobb termékként tekintenek rá. A JUPOL védjegy tradicionálisan arra sarkallja a fogyasztókat, hogy továbbra is olyan festékeket vegyenek otthonaik festéséhez, melyek ötvözik a különböző előnyöket a minőséggel és a kiváló árfekvéssel.

A JUPOL utazik. A JUPOL összeköt.

Az elmúlt 50 évben a JUPOL márkanév több millió embert kötött össze, és számos külföldi piacon évtizedek óta jelen van. A JUPOL 50. évfordulója ünneplését a JUB a tavasz első napján kezdi, amikor kezdetét veszi a JUPOL útja 10 országon át. A JUPOL vödör Észak-Macedóniában kezdi meg utazását, majd Koszovó és Montenegro után Szerbiában folytatja útját, Bosznia és Hercegovina és Horvátország után bejárja Magyarországot is, majd Szlovákiát és Csehországot követően Szlovéniában fejezi be útját júniusban, abban a hónapban, mikor a JUPOL 50. születésnapját ünnepli. Ezen az úton bárki, aki követi saját hazájában a JUPOL-nak ezt az utját, a www.jupol50.hu honlapon keresztül elküldheti üzenetét, gondolatait, jókívánságait és üdvözletét, ily módon kifejezve a márkanév iránti szeretetét és odaadását, ami megalapozza majd a JUPOL elkövetkezendő 50 évét is.

A JUB munkatársai ezt a tiszteletreméltó 50. évfordulót egyéb eseményekkel is megünneplik partnereik körében. Ezzel párhuzamosan minden országban humanitárius projektek sorozatára kerül sor, melyek a JUPOL-lal és az 50 (év) vagy 5 (évtized) számokkal lesz összekapcsolva.

A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu