DECOR Beton look - látszó beton

A Beton look technikával, a kezeletlen, nyers beton megjelenését érhetjük el. A modern építészetben nagyon közkedvelt mind külső és belső falfelületek dekorálására egyaránt. Szilárdságot, tömörséget és erőt fejez ki. A DECOR Beton look egyedülálló megjelenése az ügyfél kívánságaihoz igazítható. A minta és az árnyalatok variálhatóságának köszönhetően rugalmasabb megoldás a hagyományos betonokkal szemben. Az egységes felületet nagy felületeken nehéz előállítani esztétikai hibák nélkül, de a Beton look rendszerrel ez sem okoz problémát, a beton hatást könnyedén el tudjuk készíteni. A vízzel szembeni ellenálló képességet tovább fokozza a Jubosil Hydrophob felület impregnáló szer.

KIVÁLÓ VÁLASZTÁS beltéri használatra, az olyan felületekre, ahol a nyers beton exkluzív és modern megjelenését szeretnénk elérni.

Tulajdonságok:

  • A kezeletlen, nyers beton természetes megjelenését kölcsönzi
  • Jó tapadás a különféle falfelületeken
  • Gyors száradás
  • Kiváló rugalmasság és magas páraáteresztő képesség
"Beton look" technika
Előkészítés és a megmunkálás folyamata

A felület előkészítése

A felület legyen száraz, szilárd, folt, olaj és a hasonló szennyeződéstől mentes. A felületre hengerrel vagy ecsettel felhordjuk a legfeljebb 5 %-ig vízzel hígított JUBIZOL Unigrund-ot.

 

Technika kidolgozása

1.

Egy 20 kg-os zsák DECOR Beton look-ot 4,4 - 4,6 l vízzel jól összekeverünk. 10 perc elteltével újra összekeverjük és szükség esetén hozzáadunk még egy kis vizet. 

2.

A keveréket simítóval a keverék szemcseméreténél kicsit vastagabb rétegben hordjuk fel a megmunkálandó felületre (a felület 6-10 m2).

3.

A Creativ szivaccsal és a dekorációs ecsettel létrehozzuk a lyukacsos struktúrát.

4.

Miután az anyag részben megszáradt, ~10-15 perc múlva, puha seprűvel eltávolítjuk a DECOR Beton look kiálló részeit. Simítóval elsimítjuk a felületet és hagyjuk teljesen megszáradni.

 

5.

Dekorációs kesztyűvel körkörös mozdulatokkal felhordjuk a SILICATECOLOR-t, amit legfeljebb 10%-ig hígítunk vízzel és 6 órát száradni hagyjuk.

6.

Dekorációs kesztyűvel körkörös mozdulatokkal felhordjuk a kiválasztott színárnyalatú DECOR Antique-ot. 6 órát száradni hagyjuk. Ha szeretnénk a felület foltosságát jobban kihangsúlyozni, a DECOR Antique -ot két rétegben hordjuk fel.

 

Nézze meg a videót  

Eszközök és alapanyagok

Eszközök

Lekerekített sarkú rozsdamentes simító  

Egy széles 'házfestő' kefe

Dekor kesztyű vagy csempe szivacs

Kreatív henger/dekor kefe

Festőhenger

 

Alapanyagok

JUBIZOL Unigrund                                         

DECOR Beton Look

Silicatecolor

Decor Antique

 

Színkártya

Nézze meg
A JUB Home painter program tipikus példákkal segíti a színárnyalat és struktúra kiválasztását.
JUBIZOL homlokzati rendszer vásárlása esetén ingyenesen elkészítjük az Ön épületének számítógépes szimulációját
Kapcsolat JUB Design Studio: JUB Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska 1/c ;T: +36 23 511 240 E: budapest@jub.hu