Helyiségek színezése (festése)

A hálószoba

Fontos, hogy a hálószobában olyan kellemes és nyugtató hangulatot teremtsünk, ahol pihenhetünk és átadhatjuk magunkat a kellemes érzéseknek.

A hálószoba hangulatát a színek teremtik meg. A fehér falak helyett inkább válasszuk a világos, gyengéd színárnyalatokat, hiszen ezzel melegséget varázsolunk a helyiségbe. Gyakran azt gondoljuk, hogy a hálószobában, csak a falak színe számít, pedig minden szín fontos: az ágynemű, a bútor és egyéb berendezések színe is. Itt is fontos az összhang. 

Azt tartják, hogy a hálószobában a 60-30-10-es színarány biztosítja a jó közérzetet. A falakon és az ablakkereteken a semleges és kellemes szín legyen túlsúlyban, a 30 százalékot az élénkebb színű ágynemű adja, amely természetesen összhangban kell, hogy legyen a fal színével. A hátralevő tíz százalékban még sötétebb színárnyalat lehet a képkereteké, a képeké és hasonló tárgyaké. Ajánlatos a hálószoba minden falát azonos színűre festeni. Tartsák szem előtt, hogy a kék hűvös szín, a zöld szín nyugtat, a narancssárga és a sárga élénkít. Sokan a vörös színt választják, amely a hálószobába erotikus sugallatot visz.

Színezze ki helyiségeinek beltéri és kültéri fényképeit, JUB színekkel és texturákkal!


Regisztrációval lehetőséget kap saját fiók használatra, amelyben elmentheti a cikkeket, linkekt egyes oldalakra,... 

Feliratkozás hírlevélre